Sammen byder vi et nyt publikum indenforEnglish symphony-site

Balthazar Music leverer færdige koncepter til symfoniorkestre, og vores vision er at blive den foretrukne leverandør til symfoniorkestrenes populærkoncerter og cross-over-produktioner. Balthazar Music konceptudvikler, dirigerer og leder projekter i spændingsfeltet mellem klassisk- og rytmisk musik.

Vi har stor erfaring indenfor direktion, kommunikation og projektstyring. Vi er visionære i konceptudviklingen og professionelle i planlægningen og udførelsen. Vi leverer færdige koncepter med dirigent, og vi har opnået meget gode resultater med vores udviklingsprojekter. Læs mere om vores arbejdsgange og muligheder i udviklingsarbejdet her.


Koncepter

Modigt og relevant! Skabelsen 2.0 kombinerer Haydns berømte oratorium med rap og beats i et outreach-projekt, som giver mening!

Premiere: Marts 2011, Sønderjyllands Symfoniorkester, dirigeret af Christian Baltzer.

Læs beskrivelse (PDF)
Se case-billeder og video


Symfonisk rockhistorie! A Night at the Symphony præsenterer de største sange fra den symfoniske rock. Historien om rock og symfoni leveres af en formidabel fortæller.

Premiere: Marts 2010, Aalborg Symfoniorkester, dirigeret af Christian Baltzer.

Læs beskrivelse (PDF)
Se case-billeder og video


Sløret løftes for poppens dybde! Koncerten graver dybt i Princes komplekse musik og udfolder de mange lag med symfoniorkestret. Det er lige så farverigt som det er funky!

Premiere: April 2012, Odense Symfoniorkester, dirigeret af Christian Baltzer.

Læs beskrivelse (PDF)
Se case-billeder


Et symfonisk rock show! Rock og symfoni krydser klinger i et udadvendt koncept indhyllet i lys, røg og storskærm.

Premiere: April 2012, Aalborg Symfoniorkester, dirigeret af Christian Baltzer.

Læs beskrivelse (PDF)
Se case-billeder
Referencer


Referenceliste over afholdte projekter

Medierne skrev:

"Her skete der virkelig noget nyt og forbavsende fantastisk. Når rap-satsen for eksempel overlappede tenor-arien hen mod slutningen var det helt fortryllende. Et af formålene med projektet er netop at nå ud til et bredere publikum med den klassiske musik. Dette må være en af vejene man kan gå." Flensborg Avis Online om Skabelsen 2.0.

"Prince klædte symfonien. Forfriskende at se Odense Symfoniorkester prøve kræfter med Prince-hits. Helt rigtigt set, at mange af hans numre, især de mere stille, fint egner sig til den brede lyd." 5/6 stjerner i Fyens Stifttidende.

"En af alle tiders mest ambitiøse projekter i Sønderjyllands Symfoniorkesters historie. En flot og storslået oplevelse." Ugeavisen.dk om Skabelsen 2.0.

Læs artiklen fra Musikeren om vores samarbejde med Aalborg Symfoniorkester her.

Orkestrene sagde:

"Det har været en stor succes." Poul Elming, Aalborg Symfoniorkester til Musikeren om sommerkoncerterne.

"Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Christian Baltzer og folkene bag Balthazar Music nogle gange nu. Hver gang er jeg lige imponeret over den professionalisme og vilje til at skabe den gode stemning som præger Christian og hans team." Michael Pilgaard, Aalborg Symfoniorkester om A Night at the Symphony.

"Spændende koncert; fuld gas på fra starten, men også med masser af gode oplysninger og tankevækkende vinkler på musikken – for eksempel da konferencieren drager rigtig interessante paralleller mellem Bachs air og Procol Harums A Whiter Shade of Pale. Hele den måde at sætte musik fra vidt forskellige perioder og stilarter sammen på virkede fantastisk inspirerende." Morten Leth Jacobsen, Sønderjyllands Symfoniorkester om A Night at the Symphony.

"Prince har skabt noget helt fantastisk musik, som virkelig egner sig til at blive akkompagneret af et symfoniorkester. Hans musiks mange fine nuancer blandet med symfoniorkestrets tyngde og bredde skaber virkelig en sensationel platform, hvor man hverken behøver forhåndskendskab til klassisk musik eller Prince, for at få en fabelagtig musikalsk oplevelse." Dorthea Dittmer, Sønderjyllands Symfoniorkester.

"Virkelig fine valg af symfonisk rock. Stort kompliment for arrangementer og variation af numre. Stor publikumssucces!! God orkesteropstilling med gennemtænkt moniterplacering." Christian Thordal, Aalborg Symfoniorkester om A Night at the Symphony.

Publikum sagde:

"Formålet: at give unge mennesker et indtryk af, at 'klassisk' musik ikke er kedelig, lykkedes til fulde." Anette Svendsen, Aalborghus Gymnasium om A Night at the Symphony.

"Jeg synes det er dejligt at gå til koncert og lære noget om hvordan musik fra helt forskellige genrer har inspireret hinanden. Samtidig med at det lydmæssigt er en fantastisk oplevelse." Mette Malmqvist om Skabelsen 2.0, A Night at the Symphony og The Music of Prince.

"Man fik jo gåsehud ustandselig. Og sikke en festlig og dygtig dirigent." Bodil Svenningsen

Se flere TV-indslag, billeder og artikler under cases.